Mic dejun gustos si sanatos!
  • Omleta lui mamaie(ciuperci/verdeturi/legume) 7 lei
  • Omleta haiducului (cu afumaturi)  9 lei
  • Ochiuri cu branzica rasa 7 lei
  • Ou fiert 2 lei/bucata
  • Carnaciori  de casa afumat tras in tigaie  6 lei/100gr
  • Ceafa afumata (de casa) trasa in tigaie 9 lei/100gr
  • Telemea/cas 4 lei/50 gr
  • Unt cubuletz 10 gr 1,5 lei
  • *Cascava afumata  4 lei/ 50 gr
  • Dulceata de casa din fructe de padure 4 lei/50 gr
  • *Pasta de macese 4 lei/50 gr
  • Lapte 2 lei/200 ml
Gustarele bune reci
  • Platou cu branzeturi de prin partea locului 20 lei
  • Platou cu afumaturi de casa(crud uscate) 20 lei
  • Fasole batuta cu usturoi si ceapa calita  8 lei
  • *Salata de boeuf  9 lei 
  • *Salata berlineza 9 lei
  • *Salata de vinete coapte-n curte 9 lei
  • *Zacusca de casa facuta-n tuci 9 lei
  • *Piftii de porc/curcan 12 lei
  • *Toba de porc taiat in curte 8 lei/100gr
  • *Caltabos de porc taiat in curte 8lei/100gr
  • *Pastrama de gasca 18 lei/100gr
  • *Carnatz  afumat de porc/oaie/vita  8 lei/100gr
  • *Branza de capra cu piper verde  8 lei/100gr
  • *Cascava afumata cu chimen  8 lei/100 gr
Si calde
  • Carnacior de casa afumat tras in tigaie 10 lei
  • Shontropele 12 lei
  • Branza cu mirodenii fripta pe gratar 14 lei
  • Mamaliguta cu branza si smantana 14 lei
  • *Ciuperci fripte pe gratar cu usturoi 10 lei
  • *Sarmalutze in foi de vitza cu orez 10 lei
  • *Clatite cu ciuperci 12 lei
Zemuri
  • Ciorba de afumaturi acrite cu moare  9 lei
  • *Supa de pasare cu taitei de casa 9 lei
  • Ciorba de zarzavaturi si varza acra  9lei
  • *Ciorba de schembea  10 lei
  • Potroace de pasare acrite cu moare  9 lei
  • *Ciorba de perisoare acrita cu moare 9 lei
  • *Ciorba de fasole cu sau fara afumatura dar cu ceapa rosie 9 lei
  • *Supa cu rasol de vitel de lapte 10 lei
  • *Crema de legume  cu crutoane 9 lei
Specialitati gatite la noi in casa
  • Pastrama de porc la tigaie  28 lei
  • Pastrama de pui la tigaie 28 lei
  • Pastrama de berbecut la tigaie 32 lei
  • Carnatii  Vlahului 28 lei (carnati de casa in mat de porc, cu sos ,legume si branza rasa,la cuptor)
  • Carnati facuti pe loc cu varza acra calita 28 lei
  • Muschiulet umplut cu branza si afumatura 28 lei
  • Ciolan de porc la cuptor cu varza acra calita (bucata intreaga pentru doua persoane) 60 lei
  • Coaste de porc cu varza acra calita 28 lei
  • Saramura de pulpe fara os  28 lei
  • Snitel de pui sau porc 28 lei
  • *Snitel de curcan 30 lei
  • *Garnitza 28 lei
  • *Cocosel de tara  70 lei/bucat (rumenit la cuptor cu sos si usturoi)
  • *Sarmalute de gasca fierte-n vin 28 lei
  • *Ciulama de pui cu ciuperci 28 lei
  • *Ostropel de pui (pipote si inimioare sau pulpite) 28 lei
  • *Mancarica de rata cu taietei de casa 30 lei
  • *Rata cu varza acra calita 30 lei
  • * Berbecut (la cuptor sau tocanita) 30 lei
  • *Limba de vitel cu masline in sos de legume 28 lei
  • *Tochitura ciobaneasca 28 lei
  • *Tocanita de pui cu ciuperci 28 lei
Gratare si alte carnuri fripte-n teapa
  • Ceafa de porc, piept/pulpe de pui, pastrav la gratar 28 lei
  • *La jar 30 lei
  • Mititei  maricei 28 lei 4 bucati
  • Shontropele 9 lei/bucata
  • *Cotlete de berebecut 34 lei
  • *Pui fript in tzeapa la jar tavalit in saramura 28 lei
  • *Purcelus de lapte fript in tzeapa (in jur de) 900 lei
  • *Berbecut fript in tzeapa (in jur de) 1.000 lei
*Optiuni de post
  • Mancarica de fasole verde cu usturoi 
  • Mazare boabe cu sos si marar  
  • Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
  • Pilaf de orez cu legume si ciuperci
  • Salata orientala
  • Salata ruseasca
  • Mancarica de praz cu masline
  • Legume fripte pe gratar
  • Dovlecei pane
  • Ardei umpluti cu orez si muguri de pin
  • Sarmalutze in foi de vitza cu orez
Garnituri

In general sunt incluse in preparatele de mai sus, dar pot fi  comandate si separat:

  • Cartofi prajiti 5 lei
  • Cartofi natur 5 lei
  • *Cartofi la cuptor cu rozmarin 7 lei
  • Cartofi taranesti 7 lei
  • *Cartofi foarte taranesti (cu afumatura si ou) 9 lei
  • *Cartofi copti cu umpluti cu branza si afumatura 10 lei
  • Piure de cartofi 5 lei
  • Varza calita  nemteste 5 lei
  • Iahnie de fasole  5 lei
  • Pilaf  sarbesc 5 lei
  • Paste de orez 9 lei
  • Mamaliguta 5 lei
Salate
  • Salata de varza alba cu cruditati 6 lei
  • Salata de varza rosie 5 lei
  • Salata de ceapa rosie  3 lei
  • Salata de vara cu legume din gradina 6 lei
Din pivnita
  • Salata de gogosari /castraveciori murati/ardei copti 7 lei
  • Salata de ghebe cu usturoi 7 lei
  • Salata de varza murata 6 lei
Deserturi
  • Clatite cu dulceata de zmeura de padure facuta in casa 11 lei
  • Clatite cu miere si nuci  9 lei
  • Prajitura casei 9 lei
  • *Tort de fructe proaspete 10 lei
  • *Chec de casa 9 lei
  • *Placinta cu branza dulce si stafide 10 lei
  • *Papanasi cu dulceata de afine si smantana 12 lei
  • *Placinta cu mere  de gradina si scortisoara 9 lei
  • *Iaurt de casa cu miere de albine 9 lei

Inainte sa va lase gura apa citind despre preparatele de la Satul Prunilor, sa va povestim un pic despre conceptul slow-food – drag noua – aparut ca replica la masa pregatita si mancata pe fuga la fast-food.

Principiul fundamental este promovarea alimentelor traditionale, a retetelor culinare locale, a surselor primare de hrana. Conceptul face referire la satisfacerea placerilor alimentare cu responsabilitate si constiinta, sustine biodiversitatea si agricultura cu impact redus asupra naturii.

Toate preparatele noastre sunt naturale, foarte multe dintre ele sunt facute chiar de noi, altele le aducem din satele din apropiere. La noi, branza este branza, iar rosia, rosie…

Bine de stiut!

Preparatele marcate cu * sunt de sezon sau necesita precomanda, pentru a ne asigura ca reusim sa avem toate ingredientele, mai ales in cazul grupurilor organizate. De aceea, daca acestea nu se regasesc in meniul zilei, este bine sa comandati pe cat posibil din timp – de exemplu dimineata pentru pranz sau la pranz pentru seara.

EMAIL

rezervari@satulprunilor.ro

MOBIL

+40(0)372 715 777
+40(0)245 205 400
+40(0)726 704 042