De la Satul Prunilor ajungeti cu usurinta la atractiile turistice ale zonei. Urcati pe Varful Omu, la Sfinx sau la Babele, explorati pesteri, vizitati biserici istorice, participati la sarbatoarea satului Pietrosita pe 21 iulie.

Satul Pietrosita
Satul Pietrosita gazduieste cel mai mare muzeu de etnografie si folclor din judetul Dambovita. Colectia profesorului Dumitru Ulieru a devenit acum loc de pelerinaj pentru iubitorii traditiilor romanesti. Incaperile casei, monument de arhitectura ridicat in 1870, apartinand initial lui Ghita Serban Popescu, au fost decorate intocmai ca odinioara.
Muzeul prezinta si interioare taranesti si reuneste atat obiecte adunate de Dumitru Ulieru, cat si exponate specifice zonei, provenite din patrimoniul Complexului National Muzeal ”Curtea Domneasca” Targoviste.
Babele si Sfinxul
Babele reprezinta formatiunea stancoasa aflata pe Platoul Bucegi, in sudul Carpatilor. Este una dintre cele mai populare destinatii turistice ale Romaniei, numita astfel datorita aspectului de ciuperca al stancilor, rezultatul eroziunii si duritatii stratelor de roca. Puteti ajunge la Babele cu telecabina din Busteni sau urmand drumul de masina. Daca doriti sa mergeti in drumetie puteti urca prin Valea Jepilor sau puteti urmari linia crestei dinspre Piatra Arsa.
In aceeasi zona se afla si Sfinxul, o alta atractie turistica importanta, al carei nume se datoreaza aspectului rocilor. Sfinxul este o formatiune stancoasa din Muntii Bucegi, localizata la 10 minute de Babele. Avand 8 m inaltime si 12 m latime, forma de Sfinx este vizibila numai dintr-un anumit unghi. La apus, in 21 noiembrie, Sfinxul are cel mai clar contur.
Castelul Peles
Castelul Peles este unul dintre cele mai frumoase castele ale Europei. Mergand in turul ghidat veti descoperi povesti nebanuite, despre sistemul timpuriu de aer conditionat sau momentul constructiei, cand castelul Peles era singurul din Europa care avea lift. Veti afla cum minunatele oglinzi venetiene au fost duse din tren la castel, iar domnii vor fi sigur incantati de colectia de arme.
Castelul Bran
Situat langa localitatea Bran si in imediata apropiere a Brasovului, Castelul Bran este monument national si un punct de reper al Romaniei. Fortareata este situata la granita dintre Transilvania si Tara Romaneasca, pe DN73. Cunoscut drept Castelul lui Dracula, este recunoscut ca resedinta personajului principal din “Dracula” lui Bram Stoker.
Castelul este acum un muzeu deschis vizitatorilor, cu colectii de arta si mobilier apartinand Reginei Maria; poate fi vizitat individual sau in tururi ghidate. La poalele dealului exista si un mic muzeu in aer liber, cu structuri traditionale taranesti.
Cheile Ialomitei
Cheile Ialomitei reprezinta unul dintre reperele peisagistice ale Muntilor Bucegi. Muntele este sapat de formatiuni spectaculoase, iar cheile pe care Ialomita le formeaza (Pesterii Ursilor, Tatarului, Zanoagei) ofera peisaje spectaculoase, cu plante rare pentru acest areal. Dintre pesterile de pe Valea Ialomitei, cea mai cunoscuta este Pestera Ialomitei.
Aflate la o altitudine de 1660 m, Cheile si Pestera Ialomitei fac parte din rezervatia naturala din Muntii Bucegi – Horoabei – Ursilor.
Targoviste
Targoviste – Cunoscut ca vechea cetate de scaun, orasul si-a capatat renumele inca din secolul al XIV-lea, cand cavalerul cruciat Johann Schiltberger il mentioneaza intr-unul din jurnalele lui de calatorie. De numele orasului se leaga multe alte momente de cotitura istorica pentru Romania, printre care mult-amintita capturare a sotilor Elena si Nicolae Ceausescu din 1989. Toate acestea nu au impiedicat orasul sa devina un centru cultural si economic important de pe harta Munteniei.
Varful Omu
Varful Omu – Unul dintre cele mai cunoscute puncte turistice destinate pasionatilor de drumetii, Varful Omu este clasat pe locul 11 in topul varfurilor muntoase din Romania. Fiind situat pe Bucegi, acesta reprezinta cel mai inalt punct al masivului. Are o altitudine de 2.505 metri, astfel ca maretia lui si a Crucii Eroilor domnesc de pe creasta Pietrei Craiului si chiar si de pe Valea Prahovei.